Skigebied Arber

Het skigebied van de Großen Arber is het grootste en bekendste van het Beierse Woud. De Arber is bijna 1.500 meter hoog en staat bekend om zijn grote sneeuwzekerheid. Een moderne kabinebaan en diverse stoel- en sleepliften brengen de skiers snel en comfortabel boven. De pistes zijn afwisselend en in diverse moeilijkheidsgraden. Er zijn ruim 15 km pistes, waarvan de langste afdaling 5 km bedraagt. Ook zijn er een aantal goede skischolen en een Kinderland. 

Mocht het nodig zijn dan kunnen de pistes worden besneeuwd met het nieuwe sneeuwkanonnen systeem. Dit high-tech systeem zorgt zelfs als de natuur niet mee werkt voor een goede sneeuwkwaliteit.

Ondanks de moderne liften en besneeuwingsmachines zijn de prijzen zeer aantrekkelijk. Ook de tarieven van skilessen en skimateriaal zijn betaalbaar.

Kortom het skigebied Arber is een ideale bestemming voor families en mensen die naast het skien ook graag mooie wandeltochten door het woud maken of skien en langlaufen combineren. Ondanks de hoge kwaliteit zijn de prijzen erg voordelig gebleven.

meer informatie