Zomer 2014 bij Ferienpark Arber

26 Mei, 2014 17:42

 

Sonnwendfeuer

Net op tijd voor de zomer zonnewende op 20 Juni word er in Zwiesel en omgeving weer wat gevierd!
In de complete omgeving worden talloze vreugdevuren gemaakt en genoten van  plaatselijke gerechten in een romantische sfeer.

Het Zwieseler Grenzlandfest

Jaar na jaar vertegenwoordigt het Zwieseler Grenzlandfest een hoogtepunt in de evenementenkalender van de stadt Zwiesel, die ook dit jaar van 12 tot 20 Juli in de glasstad plaats vind.
Naast de vele kleurrijke kermisattracties en kraampjes biedt het Grenzlandfest zijn bezoekers ook hartige lekkernijen uit de plaatselijke keuken en lokt iedereen met zijn glas-en volksmuziek optredens. Daarnaast spelen er diverse sfeervolle bands tot in de nacht die het volksfeest compleet maken! Kortom, vergeet je Dirndl en Lederhose niet en feest mee!

Glasdagen

De Zwieseler glasdagen tellen in Duitsland en misschien zelfs wereldwijd tot de belangrijkste artistieke glastentoonstellingen en vinden dit jaar, met de speciale tentoonstelling ,,Glasschmuck- Fantasien’’ , opnieuw van 09.08. tot 05.10.2014 plaats in Zwiesel.

De glasdagen bieden het volledige palet aan, van oude tot moderne glaskunst in al zijn facetten. Bedrijven, ambachtslieden en glaskunstenaars uit Zwiesel en omgeving evenals internationale kunstenaars presenteren hier een dwarsdoorsnede van hun werk. Het hoogtepunt van de glasdagen is de internationale glastentoonstelling in het Kulturzentrum, die het perfecte decor voor een prachtige tentoonstelling van hoogwaardige glaskunstvoorwerpen.
Ook is de Glasnacht, die elk jaar het centrum van Zwiesel een avond lang onder het motto ''Glas-Vuur-Licht’’  in een feest gebied transformeert, zeker een bezoek waard!

< Bedrijfssluiting 2014/2015 >