Skilanglauf, Aprés Ski Party, Snowboard & Co.

5 Februari, 2013 15:30

In het weekend zal het startschot gegeven worden voor het sportieve hoogtepunt van het winterseizoen in Oost-Beieren. Van 7 tot en met 10 februari 2013 zullen de beste Duitse langlaufers in het Skistadion aan de Arbersee tegen elkaar strijden om de Duitse kampioenstitel. Voor zowel de sprint, de Biathlon als de individuele disciplines zal het voor de toeschouwers een spannende race opleveren.

Direct na de prijsuitreiking van de Duitse langlauf kampioenschappen op 9 februari in de foyer van Zwiesel kristallglas AG, nodigt Toni Schmidt iedereen uit voor een après-ski party in zijn “Glasblazerij Stube”.  De entree hiervan is gratis. Op deze avond zal een DJ zorgen voor de muzikale omlijsting  en zal ook aan de bar de gezelligheid niet ontbreken.

Krankzinnig zal het dan weer zijn op zondag 10 februari bij de Glasberg skilift in Zwiesel. Op deze dag is namelijk de World Snowboard Day . Dit is een door de World Snowboard Federatie in het leven geroepen wereldwijde reeks van snowboard evenementen. De World Snowboard Day is de perfecte illustratie van het succes van de snowboard sport. Tijdens deze events staat vooral de fascinatie voor het snowboarden centraal. Dit jaar is ook de glasberglift in Zwiesel een “officieel”  World Snowboard – locatie. En terwijl de jongeren van de Kirschierichieshow hun snowboardkunsten tonen in het funpark. kunt u diverse testboards uitproberen. Ook zullen daarbij de RocknRolla, de gloednieuwe ontwerpen van Rossignol, gepresenteerd worden. Deze boards, waarvan er op dit moment wereldwijd slechts 30 test modellen bestaan, zullen pas het volgende seizoen op de markt komen.

Verder zal er op diezelfde dag (10 februari) voor paardenliefhebbers in Rinchnach eveneens bijzonder tafereel te zien zijn. Overigens zullen niet alleen paardenliefhebbers dit schouwspel een ware belevenis vinden, maar is het ook voor de gewone toeschouwer een heel spektakel.

Om 13:00 uur zal het startschot voor de eerste race van de traditionele paardenslee-races gegeven worden. Aan de race zullen Haflinger paarden (een Oostenrijks paardenras), Noorse en zware trekpaarden deelnemen. De paardeneigenaren zullen proberen hun paarden, met de tot soms wel 80 jaar oude sledes,  zo snel mogelijk over de 800 meter lang, goed zichtbare ronde koers naar de finish te brengen. Tevens zullen in de omgeving warme dranken, warme worsten….worden aangeboden.

En een ding is zeker:

In Richnach is een slederit zoals altijd een waar schouwspel voor alle betrokkenen en vooral voor de toeschouwer een bijzondere belevenis.

< Bedrijf feestdagen 2013 Duitse Kampioenschappen Langlauf >