FIS Europacup op de Grote Arber

23 Januari, 2013 15:29

Op 26 en 27 januari wordt op de Grote Arber de FIS Europa Cup georganiseerd. Tijdens deze twee dagen strijden de mannelijke skiƫrs voor de Europese titels in het slalom en reuzenslalom. Voor de echte (winter)-sportliefhebber een uitstekende gelegenheid om een groots ski-evenement van dichtbij mee te maken. Vele top runners nemen deel aan deze wedstrijd ter voorbereiding op de World Cup in Schladming.

119 top atleten uit heel Europa zullen op 26 en 27 januari strijden om de Europese titel. Zowel Duitsland als Frankrijk zullen met ieder 16 atleten deelnemen aan dit evenement. Daarnaast hebben 13 Zweedse en 12 Noorse atleten zich aangemeld. Natuurlijk nemen nog veel meer topatleten uit diverse Europese landen deel aan deze belangrijke wedstrijd. Al met al een groots spektakel dat gratis toegankelijk is voor alle toeschouwers en vakantiegangers uit het Beierse Woud!

Op 26 januari zal er om 9.00 gestart worden met de reuzenslalom. Deze zal zoals gewoonlijk starten op de top van de Grote Arber. Hier zullen verschillende runners starten in twee etappes. Op 27 januari zal het slalommen eveneens om 9.00 starten en ook hier worden er twee etappes geskied. Voor meer informatie over de wedstrijdplanningĀ klik dan hier.

 

< Bedrijf feestdagen 2013 Bezoek Ferienpark Arber op de Caravana in Leeuwarden >