Glasstad Zwiesel

Vakantiepark Arber ligt aan de rand van de Glasstad Zwiesel, een sinds 1972 erkend luchtkuuroord, dat wordt omringd door de drie bergen de Falkenstein, de Rachel en de Hennenkobel.

De stad, die gelegen is langs de glasroute, is internationaal bekend om zijn kwalitatief goede glasindustrie en heeft naast talrijke glasproductiebedrijven en verkooppunten ook als enige stad ter wereld een Glaskoningin.

Hoewel intussen veel nieuwe industrieën zijn weg hebben gevonden naar Zwiesel, bleef de glas en hout productie aanwezig in de regio. De stad Zwiesel voelt zich tot op heden verbonden met deze eeuwenoude traditie.

Zo vindt men in Zwiesel nog alle facetten van de oude glaskunst terug. Ieder jaar vinden er diverse evenementen plaats rondom het fenomeen glas, zoals bijvoorbeeld de Zwieseler Glastage en de Zwieseler Kölbl. Jaarlijks vindt de Glasnacht plaats in het centrum van Zwiesel. Bezoekers komen van heinde en verre om deel uit te maken van dit bijzondere evenement. Trouw vieren alle inwoners van Zwiesel de Glasnacht onder het motto: „Fein Glas, gut Holz sind Zwiesels Stolz“.

In Zwiesel vindt u beroemde glasblazerijen, kunsttentoonstellingen en musea. Ook de bier- en schnapsbrouwerij in Zwiesel zijn een bezoek waard. Daarnaast is het onderaards gangenstelsel een echte bezienswaardigheid, die u als gast ook ten tijde van speciale tentoonstellingen kunt bezoeken.

Symbool voor de stad Zwiesel staan de 86 meter hoge „St. Nikolaus“ kerk, ook wel de „Dom van het Beierse Woud“ genoemd en de grootste Glaspiramide van de wereld. Deze Glaspiramide is door Zwiesel Kristallglas AG gemaakt en bestaat uit 93.655 wijnglazen.

Het centrum van Zwiesel is probleemloos te voet, per fiets of met de gratis city-bus te bereiken. Ook in de avond kan men zich in Zwiesel goed vermaken. Vele restaurants en bars nodigen u uit om echte Beierse specialiteiten te proberen. In de Rotwaldglashütte Dick kunt u zelfs onder het genot van een Maß bier uw kunsten als glasblazer laten zien.